Fourtitude.com - New key after break in
Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    Fourtitude.com


    Results 1 to 5 of 5
    1. Member Alcrerion's Avatar
      Join Date
      Feb 16th, 2012
      Location
      408
      Posts
      762
      Cars
      2002 Silver Girl Car, 2002 Red AWD Rocket Car.
      09-04-2019 05:45 PM #1
      Long story short, I had to get a new key cut for my TT.
      It has a wideband swap with an AWP ecu running Maestro so the tech working on cutting the new key wasn't able to pull the PIN and associate it with the fob.

      The key works as promised, starts the car, drives, etc. however my IMMO dash light blinks the entire time and I have no keyfob functionality.
      Is there a way that I can program the fob to my vehicle? And hopefully get rid of the IMMO CEL.

      Any help would be appreciated as I'm just starting to break into my BT project again after a few years hiatus.

    2. Remove Advertisements

      Advertisements
       

    3. Member
      Join Date
      May 11th, 2006
      Location
      Toronto
      Posts
      461
      Cars
      15 M235i, 02 Z06, 67 C10, 15 TDI, 13 TDI, 76 XS650, 12 M796, 03 TT600
      09-13-2019 07:16 PM #2
      sounds like you have immo off in your ecu and the key is not matched properly to your cluster
      IM me for your VW/Audi key needs. Can cut keys to a picture and program immobilizer on VW up to 2018/Audi 2014 or older

    4. Member Alcrerion's Avatar
      Join Date
      Feb 16th, 2012
      Location
      408
      Posts
      762
      Cars
      2002 Silver Girl Car, 2002 Red AWD Rocket Car.
      10-06-2019 05:51 PM #3
      Quote Originally Posted by mkiv1.8tJetta View Post
      sounds like you have immo off in your ecu and the key is not matched properly to your cluster
      Any suggestions on how to resolve the issue? I can switch IMMO on/off on the ECU with Maestro.

    5. Remove Advertisements

      Advertisements
       

    6. Member
      Join Date
      May 11th, 2006
      Location
      Toronto
      Posts
      461
      Cars
      15 M235i, 02 Z06, 67 C10, 15 TDI, 13 TDI, 76 XS650, 12 M796, 03 TT600
      10-06-2019 06:54 PM #4
      Quote Originally Posted by Alcrerion View Post
      Any suggestions on how to resolve the issue? I can switch IMMO on/off on the ECU with Maestro.
      If you learn the key to the cluster with the pin code it should be good as is. Provided there isnt an issue with the key cylinder coil

      Sent from my SM-G960W using Tapatalk
      IM me for your VW/Audi key needs. Can cut keys to a picture and program immobilizer on VW up to 2018/Audi 2014 or older

    7. Member Alcrerion's Avatar
      Join Date
      Feb 16th, 2012
      Location
      408
      Posts
      762
      Cars
      2002 Silver Girl Car, 2002 Red AWD Rocket Car.
      10-07-2019 01:19 PM #5
      Quote Originally Posted by mkiv1.8tJetta View Post
      If you learn the key to the cluster with the pin code it should be good as is. Provided there isnt an issue with the key cylinder coil

      Sent from my SM-G960W using Tapatalk
      No issue with the key cylinder coil that I can detect. I'm having a difficult time trying to access my cluster SKC/Pin. I've read a few forums on Nefmoto about accessing that information through some eeproms written by a few users over there. Unfortunately it looks like their code hasn't been updated in a few years and I keep running into issues. No one with a legitimate VagTacho in my area, and my K+Commander can connect to my cluster, but the pin it gives me is denied when trying to use VCDS to "login" to the cluster to adapt the new keys.

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •