Fourtitude.com - OBD2 No Fuel, No spark, No TPS buzz, please help
Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    Fourtitude.com


    Results 1 to 2 of 2
    1. Member rocco858488's Avatar
      Join Date
      Sep 14th, 2005
      Location
      Anderson, SC
      Posts
      1,145
      Cars
      2001 VR6 Cabrio
      05-15-2019 10:43 PM #1
      I'm hoping that one of you VR6 guys that love a challenge will chime in here. The vehicle in question is a 2001 Cabrio with a mkIII obd2 vr6 swap. I was daily driving this car with no problems up until September of last year. I drove it home from work one day. Parked it, went out about thirty minutes later to move it and it would turn over just fine, but it would not start. I have been digging since then off and on as time allows. Since then the issue has been intermittent. What I have observed so far when it cranks but does not fire.
      1. No spark
      2. No Fuel
      3. No buzz from the TPS
      4. Obd2 diagnostic port does not communicate with a reader

      After much reading here, my diagnostics led me to blame a faulty crank position sensor which I replaced last week with a new bosch unit. I thought it was fixed as it fired right up on the first turn of the key. I drove it around for a good 15 minutes and it ran great. I parked it for the night. I went out the next night to try it again and the original symptoms returned. After the third or so attempt to start it, I turned the key to power and heard the TPS buzz, it fired immediately after. I decided to disconnect the battery for a few hours to clear any codes in the ecu two days ago. It has not started since.

      Any diagnostic help would be much appreciated. Thanks!

    2. Remove Advertisements

      Advertisements
       

    3. Senior Member reynolds9000's Avatar
      Join Date
      Oct 16th, 2003
      Location
      Huntsville, Alabama
      Posts
      24,962
      Yesterday 03:48 PM #2
      Make sure that the contacts on the plug for the crank sensor are clean. Trace the wiring for the sensor and make sure you don't have any breaks in the insulation. Your symptoms point to an issue with the crank sensor.
      1995 Jetta GLX - Candy White
      1997 Jetta GL - Sequoia Green - 12v VR6 - Vortech V2

    Similar Threads

    1. has fuel and spark not staying running though HELP
      By showtime212 in forum 16v Engine Forum
      Replies: 7
      Last Post: 04-11-2008, 01:10 AM
    2. weak spark - car not starting. PLEASE HELP!!!
      By DEUCE SLUICE in forum 16v Engine Forum
      Replies: 7
      Last Post: 08-08-2003, 01:47 AM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •